Rok co rok opouštějí milióny tažných ptáků svá hnízdiště a odlétají na jih. Ptačí tah je jedním z nejzajímavějších přírodních jevů; přestože ho ale vědci zkoumají více než sto let, stále o něm víme překvapivě málo. Teprve v poslední době nám moderní technika umožňuje sledovat ho téměř v přímém přenosu.

Pondělí 26. října 1998, 18.30

Zdá se, že Argos si vybírá své špatné dny; moc lokací se nesype. Od noci ze soboty na neděli přišla jen jedna, Kristýnina. Je z dnešního poledne a má kvalitu 0, tedy nic moc. Přesto potvrzuje, že Kristýna zůstává přibližně ve stejných místech na východě Senegalu jako v minulých dnech. Kdy se vydá k Djakhalingu a své palmě (a jestli vůbec), toť otázka.
Co se naopak sype, a to velice vydatně, jsou dopisy, kterými naši posluchači, potažmo čtenáři, reagují na smrt Hynka. Brzo je předáme na francouzskou ambasádu, i když zatím jsme se ještě nedočkali odpovědi na první várku protestů. Jen mým kolegům zavolala tisková mluvčí, ale to přece není odpověď. Zdržím se komentářů, abych nebyl také nezdvořilý.
Ozvaly se i školy; o korespondenci s francouzskými školáky je docela zájem.
-mb-


<< >>


Africká odysea - projekt
Českého rozhlasu 2 - PRAHA

Texty: Miroslav Bobek, František Pojer
Fotografie: Khalil Baalbaki a archív Africké odyseje
Grafika: Tom Vild
Webmaster: Lenka Hampapová
Připraveno za podpory společnosti Internet Servis.

Africkaodysea@internet.cz